Näin se vaan kesä oli ja meni. Tai onhan sitä kesää vielä jäljellä, mutta on vaan niin haikeaa, kun tietää, että loppuu se kohta kumminkin.

Koulut on käyty ja töitä pitää yrittää painaa. Niitä onkin ihan riittämiin, vähän liikaakin, ainakin siltä tuntuu nyt. Onneksi ensi viikolla on lomaa. Tosin se ei mene laiskotellen, vaan keittiötä rempaten. Vähän pelottaa ajatus, että joutuu itse jotain rakentamaan, kun on peukalo melko keskellä kämmentä. Onneksi on kavereita, jotka osaavat sitten senkin edestä. Ja maalata osaan minäkin, niin ja purkaa. Siinä olen ollut aina hyvin taitava, kaikenlaisia koneita ja värkkejä olen saanut kappaleiksi. Vaan en kasaan...

Ruokaa olisi kiva päästä laittamaan, oikeastaan nythän sitä on tehtävä, koska vanha keittiö puretaan pois. Siinä menee kuitenkin viikko, ennen kuin uusi tulee valmiiksi. Sen aikaa joutuu olemaan sitten jollain eineseväillä...

Mitenkäs olisi sellainen suussasulava pata, kun nyt on sadonkorjuun aikakin: Eli siis otetaan ISO PATA (mielellään valurautainen), johon laitetaan lihaa, vaikkapa possua tai lammasta, jos on jotain riistaa sekin käy.

Liedellä pata kuumaksi, sitten oikeaa voita ja kun se on ruskistunut, pyöritellään reilunkokoiset lihanpalat ruskeiksi. Sitten reilusti kolmosolutta! päälle, niin että lihat peittyvät. Annetaan jäädä muhimaan miedolla lämmöllä, siirrytään vihannesosastolle. Maun mukaan erilaisia vihanneksia ja kasviksia: sipulia, valkosipulia, porkkanaa, lanttua, naurista, kaalikin käy. Ja perunoita. Pestään hyvin, porkkanoita ja perunoita ei tarvitse kuoria. Pilkotaan melko reilun kokoisiksi palasiksi, ja sitten pataan. Tässä vaiheessa lisätään mausteita: Suolaa, mustaa pippuria, meiramia ja kirveliä.

Annetaan hautua miedolla lämmöllä ainakin tunti-puolitoista, sitten maistetaan. Jos jotain puuttuu esim. suolaa, lisätään. Nestettä pitää olla reilusti, ettei pata pääse kuivahtamaan. Jos sitä tarvitsee lisätä, voi käyttää vettä. Annetaan vielä hautua jonkin aikaa, noin puoli tuntia, sitten voikin käydä syömään. Ruisleipää lisukkeeksi ja ruokajuomaksi vaikka olutta tai kotikaljaa. Vesikin käy. Bon Appetit!