No onkos tullut kesä... Hemmetin vesisade. Kyllähän minä tykkäisin siitä, ettei lunta olisi ollenkaan, mutta ei nyt tarvitsisi koko aikaa vettä tulla, varsinkin, kun joutuu olemaan monta tuntia ulkona töissä. Ole siiinä sitten, kun on kuin uitettu koira, ...kele!

Tein eilen hernesoppaa, piti ottaa tänään töihin mukaan, mutta muistinko? Kävin sitten ostamassa broilerikiusausta, mutta eihän siitä tullut kuin vihaiseksi. Onpahan sitten huomenna eväät valmiina, jos nyt muistan ottaa mukaan...

Se lusikkapossun ohje on muuten otettu yhdestä dekkarista. Ja se on seuraavanlainen ruoka:

1½ - 2 kg  luullista possua, (lapaa, kylkeä tms. ruhon osaa)

1 kokonainen valkosipuli

2 - 3 sipulia

2 - 3 porkkanaa

10 - 20 mustapippuria

riittävästi suolaa

oliiviöljyä

Ota liha lämpiämään noin tunti ennen valmistamista. Laita se valurautapataan, jos ei ole sellaista, niin tavallinenkin käy. Kuori valkosipulit ja paloittele ne, saavat jäädä aika reiluiksi paloiksi. Sipulit ja kuorimattomat hyvin pestyt porkkanat isoina paloina pataan. Pippurit ja suolaa oman maun mukaan, saa olla jonkin verran, että maku irtoaa lihasta ja vihanneksista. Lopuksi lorauta koko komeuden päälle vähän hyvää oliivioljyä. Nestettä ei tarvitse, eikä saa laittaa, lihasta ja vihanneksista irtoaa kyllä riittävästi.Sitten pata uuniin ja uuni 150 asteeseen. Anna muhia noin tunti, sen jälkeen pudota lämpö 125 asteeseen. Sitten 5 -6 tuntia odotusta...

Kun liha irtoaa luista lusikalla ja murtuu, niin alkaa olla valmista. Keitä perunat  ja nauti. Juomaksi sopii hyvin vesi tai kotikalja, mutta voi ottaa vaikkapa jotain hyvää punaviiniä, esimerkiksi Oriachovitsat sopivat. Tai sitten olutta!